Kansen op werk

Kansen op werk voor mensen met een psychische kwetsbaarheid
Kansen op werk wil jongeren en volwassenen met een psychische kwetsbaarheid die graag weer aan het werk willen ondersteunen. Kansen op werk voorziet in een werkervaringsplaats met begeleiding, met een training en coaching waarna je zo mogelijk de overstap maakt naar betaald werk.

Werkfit traject UWV
Vanaf mei 2018 is het mogelijk om Kansen op werk als re-integratietraject ‘Werkfit’ van UWV te volgen Heb je je werk vanwege psychische klachten tijdelijk moeten neerleggen, maar wil je graag de draad weer oppakken?
Kijk dan of een werkfit traject Kansen op werk iets voor je is. Het UWV kan jou in de gelegenheid stellen dit traject te volgen als voorbereiding op betaald werk.

Succespercentage
Bij Kansen op werk zijn in drie jaar (2013 t/m 2015) 115 mensen met een psychische kwetsbaarheid ingestroomd. Hiervan zijn bijna 60 mensen begeleid bij  hun eerste stap naar re-integratie. Uiteindelijk zijn 24 kandidaten doorgestroomd  naar betaald werk. Dit is een slagingspercentage van 20 procent. Evaluatieonderzoek (Mors, 2015) levert eerste aanwijzingen dat de werkwijze effectief is.

In het huidige nog lopende vervolg project van 2016 t/m 2018 waarbij implementatie plaats vindt in vier arbeidsregio’s is dit slagingspercentage inmiddels 50%.

Evidence based interventie
Kansen op werk is erkend als evidence based interventie binnen de GGz. De definitieve beschrijving van ‘Kansen op Werk’ is opgenomen in de databank Erkende interventies in de langdurige GGz met vermelding van het eindoordeel van de commissie.

Kansen op werk is ontwikkeld vanuit GGz-cliënten/familieorganisaties

Kandidaat Sandra over Kansen op werk

Kansen op werk
Angst Dwang en Fobie stichting
Hoofdstraat 122
3972 LD Driebergen-Rijsenburg

www.kansenopwerk.nl

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief!

InstagramFacebookTwitterYoutubeLinkedin
Delen: